Testovacia kempovačka – Termál Camping Lipót Maďarsko 2022

5 júla, 2022


Školský rok za nami a letné prázdniny pred nami. Naše deti vo veku, kedy sú už schopné v akvaparkoch viac-menej fungovať samostatne.
Moje mnohoročné spomienky na detské kemperské časy, dobré skúsenosti z kempu na Slovensku, celkom slušná kemperská výbavička a v neposlednom rade obľuba akvaparkov našej rodiny rozhodli, že horúci začiatok prázdnin skombinujeme návštevou kempu a akvaparku. Ide sa premiérovo stanovať do kempu!

Dlhodobo vyzeral byť Ideálnou kombináciou akvapark a kemp v Dunajskej Strede. Máme to blízko a máme to tam radi, hneď vedľa je kemp, ktorý je súčasťou celého komplexu. Návštevníci kempu majú v cene ubytovania aj vstup do akvaparku. Bolo rozhodnuté.
Ibaže hups, začítal som sa do recenzií na Google a presne to, čoho som sa obával, sa tam na môj vkus objavovalo až príliš často. Totiž kemp si nie je možné rezervovať. Veľmi jednoducho sa môže stať, že človek tam príde nabalený pomaly ako do Chorvátska a na bráne ho otočia, že nie je miesto.

Vyraziť sme chceli v nedeľu, alebo v pondelok na max 2 noci. V piatok som sa doobeda snažil dovolať do kempu a akvaparku v Dunajskej a overiť, ako to vyzerá s obsadenosťou. Skúšal som tri rôzne čísla a volal som 9x, nik nedvíhal. Ku cti im slúži, že okolo obeda mi naspäť volala recepčná, že majú neprijatý hovor. Potvrdilo sa, čo som si myslel, kemp je úplne plný. Mám sa ozvať v nedeľu po 17:00, že ako to tam vyzerá.

Do toho sa na Meteograme SHMÚ začali na utorok objavovať búrky a pokles teploty. Náš pôvodný plán sa začal pomaly rúcať. Určite som nechcel celý víkend sedieť so založenými rukami a čakať do nedele do piatej večera aby som sa dozvedel, že sú stále plní.

Opäť raz som tak sadol k počítaču a roztočil Google mapy. Trvalo to doslova asi minútu a stal sa zázrak. Hodinu jazdy autom od nás, som našiel Termál Camping Lipót v Maďarsku. Majú web aj v slovenčine, výborné recenzie, kemp vyzeral byť podľa fotiek parádny, akvapark trochu menší ako v Dunajskej Strede, ale stále veľmi slušný. Na rozdiel od kempu v Dunajskej, má v Lipóte každá parcela elektrickú prípojku a hlavne – majú rezervačný systém. A že je to aj lacnejšie ako v Dunajskej, je snáď jasné každému. Holt, keď dvaja robia to isté, nie je to to isté. Bolo rozhodnuté.
Vyklikal som rezerváciu od nedele do utorka, dve noci a kartou zaplatil zálohu 50%. Obratom mi došiel do mailu voucher. 10 minút na webe a hotovo. Super.

Jediným problémom bolo stále počasie, na utorok to nevyzeralo dobre ani omylom. Ale to už nebolo v našich možnostiach ovplyvniť.

V nedeľu doobeda sme sa pobalili a naložili auto, síce horko-ťažko, ale predsa. Katke som hneď na to hovoril, že ak sa nám stanovačka osvedčí, tak nabudúce už musíme mať truhlu na strechu auta.

Cesta úplná pohodička, po hodine a 70km jazdy sme už parkovali pred recepciou kempu. Dostali sme čipy na ruku, tými sa otvárajú magnetické bránky z kempu do akvaparku a späť. Na mapke nám recepčná ukázala kde sme a kde čo je. Check-in a check-out majú podobne ako v hoteloch, ubytovať sa dá po 14:00 a kemp treba opustiť do 11:00 v deň odchodu. Všetko vybavené za 5 minút.

Sadli sme opäť do auta a vošli do areálu kempu, aj ten bol podľa očakávania takmer úplne plný. Časť A je staršia, parcely na kempovanie sú doslova utopené v zeleni a stromoch, každá parcela je ohraničená 2-3 metrovým živým plotom. Časť B je nová, stromy vysadené sú, ale sú ešte mladé a tak tam veľa tieňa nie je. Jedného dňa to však bude tiež pecka. Obe časti sú oddelené chutným potôčikom.
O tom som vedel z ich stránky a tak sme mali parcelu rezervovanú v časti A. Tá je aj bližšie k akvaparku.
Hneď prvé dojmy výborné. Chvíľu trvalo kým sme našli voľnú parcelu (nedá sa totiž rezervovať konkrétna parcela, len samotné miesto v kempe).
Odparkoval som auto, vyložili sme všetko z kufra a s Katkou sme postavili stan. Bolo fakt teplo ako sviňa, k zvyšku som už nepotreboval pomoc. Katka s deťmi sa prezliekli do plaviek a išli očekovať akvapark a doniesť niečo pod zub.
Ja som pomaly dokončil stan a poskladal výbavičku. Rodinka došla po chvíli s hot-dogom a čapovaným pivkom, dobre padlo. Ďalej som vybaľoval a decká s Katkou sa išli konečne kúpať.

Varenie na stanovačke má svoje čaro, aj keď chápem, že nie každému je takýto spôsob obživy a ubytovania po chuti.

Obed sme nemali žiadny a tak som okolo šiestej uvaril gulášik (polotovar samozrejme) a najedli sme sa. S Katkou sme si dali kávičku z koťoga, chutila znamenite.

Premiéra našej kempreskej kuchynky dopadla na jednotku

Potom som sa išiel s deťmi okúpať aj ja. Akvapark je otvorený od 9:00 do 20:00. Do nejakej siedmej som sa čľapkal s deťmi ja, potom ma do záverečnej vystriedala Katka.
Večer sme zahrali karty a unavení po desiatej postupne zaľahli.

Samička roháča pri našom stane
Vlahý podvečer v novej časti kempu – časti B
Večerná pohoda v našej časti kempu
Večer
Dobrú noc

Úprimne, prvá noc v stane asi nikdy nie je bohviečo. Tomi spal najlepšie, Tánička sa občas budila. Najhoršie na tom bola Katka, ktorej som neskontroloval “samonafukovaciu” karimatku, tá sa samo jednoducho nenafúkla tak, ako by človek čakal. Spala dosť zle, navyše bez vankúša. Mne tiež chýbal normálny vankúš, ale niečo som pospal.
A tak som hneď ráno objednal tú truhlu na auto 🙂 , nabudúce nabalíme riadne vankúše.

Na raňajky toasty, kávička a šup kúpať sa všetci.

Bol pondelok a predpoveď počasia sa bohužiaľ naplnila, na podvečer, celú noc a utorok doobeda hlásili dážď, búrky a citeľné ochladenie.
Už som niekoľkokrát skladal stan v daždi a neprajem to nikomu. Padlo tak rozhodnutie, že doobeda a poobede sa okúpeme, ale potom balíme a ideme domov.

Pre deti naozaj výborné
V tomto bazéne robili parádne umelé vlny
Tomi skáče šipku
Tánička skáče bombu
Majú tu aj dva termálne relaxačné bazény
Štýlová sauna, na rozdiel od Dunajskej Stredy je v cene vstupného
Tomi si párkrát strihol aj svoj obľúbený tobogan U-rampu

Na obed sme deťom “uvarili” vifonky a my s Katkou sme si dali instantné indické rezance.
Ja som začal pomaly rozoberať stan a Katka s deťmi sa ešte išli kúpať. Po necelých dvoch hodinách bolo pobalené, rodina vysušená a všetko sme zdarne naložili do auta.

Zbalené a naložené, chladnička na záver

Na recepcii recepčnej vravíme, že odchádzame o deň skôr a vrátili sme jej čipy. Ona sa nás vystrašene pýta, či niečo nie je v poriadku, že odchádzame o deň skôr? Hovoríme, že všetko ok, len počasie sa kazí a nechceme ráno na druhý deň baliť v daždi. Chápe a chceme doplatiť zvyšných 50%. A tu sa stalo niečo, čo sme vo sne nečakali. Dievčina hovorí, že tú druhú noc platiť nemusíme, lebo ideme preč. Doplatili sme iba miestnu kúpeľnú taxu, čo sú nejaké drobné forinty. Fakt super zákaznícky prístup, boli sme veľmi príjemne prekvapení.
Nechcem Dunajskej krivdiť, ale tuším, že tam by to dopadlo inak…

Ale skôr ako sme dali definitívne Lipótu zbohom, chceli sme ešte pozrieť Lipóti Pékség, pekáreň priamo v obci Lipót. Narazil som na ňu náhodou, keď som si lustroval Lipót a okolie, že kam ísť pozrieť ak by sme mali dlhší pobyt.

Je to vyhlásená pekáreň, pečú výborný chlieb, retro rožky a všelijaké sladké pečivo. Ťahákom je ich kaviareň, ktorá je priamo v pekárenskej hale hore na poschodí. Človek si tak môže kúpiť čerstvé výrobky takpovediac priamo z pece, dať si k tomu skvelú kávičku, alebo zmrzlinu a pri tom všetkom cez sklo pozorovať pri práci pekárov v pekárni. Skvelý koncept, výborné je to tam a určite sa vrátime.

Inšpektori kvality
Lipóti Pékség
Umpalumpovia makajú
Famózne Lipóti nosztalgia kifli

Dali sme si koláčiky, kávu aj zmrzku a na doma sme si kúpili rožky. Keď sme vyšli z cukrárňo-pekárne k autu, začalo pršať…

Cesta domov ok, opäť hodinka. Napriek tomu, že sme museli pobyt skrátiť o jednu noc, hodnotíme ho ako veľmi vydarený. Kombinácia maďarskej orientácie na turistu a pohostinnosti, skvelého kempu a akvaparku, stále atraktívnych cien, to všetko spolu znamená, že sa tam určite v dohľadnej dobe vrátime.
Len trochu lepšie nabalení, ale aj o tom bol tento náš testovací výlet pod stanom.


3 People reacted on this

  1. Ahojte, Píseckí,
    túto vašu skúsenosť pošlem synovcovi do Phy. Bol tu pred cca 3 týždňami a tuším v DS. Lenže to neboli ešte prázdniny, tak s kenpingom nemal problém. Bol spokojný. Myslím, že sa rád na budúce vydá po vašich stopách.
    Ináč, do Lipótu rád chodí môj exzať s mojimi 10- a 8-ročnými vnúčatami, ale na otočku. Ešte vlani býval v Rajke, tak to mali fakt na skok. Presťahoval sa do Mostu pri BA, ale i tak tam radi chodia.
    Pozdravujem vás a teším sa zasa na nejakú “cestovnú správu” z vašich potuliek.

    1. Ďakujeme a tiež pozdravujeme. DS je určite o niečo lepší akvapark ako Lipót, ale Lipót je určite lepší kemp ako DS.

Comments are closed.